Početna Zanimljivosti Svijetu ne treba nikakav reformator

GoVeg
GoVeg
Prabhupada
Prabhupada
Posjete [+/-]
Danas:
Jučer:
Prekjučer:
36
82
64

+18
Ovog tjedna:
Prošlog tjedna:
Pretprošlog tjedna:
182
475
492

-17
Ovog mjeseca:
Prošlog mjeseca:
Pretprošlog mjeseca:
1774
1816
2386

-570
Svijetu ne treba nikakav reformator

Svijetu ne treba nikakav reformator. Svijet ima vrlo sposobnu osobu koja upravlja njegovim najsićušnijim zbivanjima. Onome tko smatra da ima prostora za reformu samome treba reforma.
Svijet nastavlja na svoj savršen način. Nitko ni za dlaku ne može promijeniti plan što ga je Providnost zacrtala. Kad primijetimo bilo kakvu promjenu na koju se tijekom zbivanja ovoga svijeta utjecalo posredstvom određena pojedinca, također znamo da taj posrednik ni na kojem stadiju ne posjeduje nikakvu pravu moć. Sam je posrednik gonjen silom koja pripada drugoj kategoriji.
„Tijek svijeta ne treba mijenjati djelovanje nijedne osobe. Potrebno je promijeniti pogleda na sam ovaj svijet. Za današnji je naraštaj to učinjeno milošću Gospodina Caitanye. To mogu znati samo oni koji dobiju Njegovu milost.

„Sveti spisi izjavljuju da je potrebno samo slušati otvorena uma Kršnino ime s usana vjerodostojna bhakte. Čim uđe u uho koje sluša, Krišna bistri viđenje slušatelja tako da on više nema želju ikoga mijenjati, jer shvaća da nitko nije ostavljen bez najvišeg vodstva. Stoga se sam mora popravljati, milošću Boga, čiju je Vrhovnu nužnost i prirodu u stanju sve više shvaćati zahvaljujući neprestanoj milosti Svevišnjega Gospodina.“

Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Thakur

Iz časopisa The Harmonist, svibanj 1932,,br. 11. Članak pod naslovom, "Sree Chaitanya in South India"

 

Pretraživanje

Mailing lista

Primajte najnovije vijesti na svoj email!


Reinkarnacija i karma
Reincarnation and karma
Zastita krava
Cow protection

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 21