Početna Knjige

GoVeg
GoVeg
Prabhupada
Prabhupada
Posjete [+/-]
Danas:
Jučer:
Prekjučer:
36
82
64

+18
Ovog tjedna:
Prošlog tjedna:
Pretprošlog tjedna:
182
475
492

-17
Ovog mjeseca:
Prošlog mjeseca:
Pretprošlog mjeseca:
1774
1816
2386

-570
Vječna poruka Veda

 

  Vedska literatura je najstariji izvor znanja u svijetu, i zapisana je prije više od 5000 godina. Međutim, njena mudrost je još uvijek relativno nepoznata čitaocima sa zapada. Ta riznica duhovne i materijalne kulture tisućljećima se prenosila s koljena na koljeno usmenim putem sve dok je grupa mudraca predvođenih Šrila Vyasadevom nije zapisala na palmino lišće u dijelu svijeta kojeg danas nazivamo Indijom. Vede koje se sastoje od mnogo različitih grana znanosti, zapisane su na sanskrtskom jeziku i do današnjeg dana predstavljaju najobimniju zbirku tekstova duhovnog i svjetovnog sadržaja. Mnogi ljudi koji su čuli nešto o vedama, pripisuju im uglavnom samo religijski karakter. Međutim, vedsko znanje ne obuhvaća samo filozofiju i duhovnu znanost, već i fiziku, psihologiju, medicinu, umjetnost, arhitekturu, astronomiju, astrologiju, povijest, sociologiju... pa čak i kulinarstvo i borilačke vještine. Da bi očuvao mudrost vedske književnosti u svom izvornom obliku za dobrobit čitavog svijeta, Šrila A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada (1896-1977) je preveo ovu opsežnu literaturu, te je osnovao ISKCON (International Society for Krishna Consciousness / Međunarodno Društvo za Svjesnost Krišne) – kako bi poučio ljude praktičnoj primjeni vedskog znanja. Njegovi učenici i sljedbenici su preveli tu literaturu na preko 60 jezika, pa tako dobar dio knjiga i na hrvatski.

 

U cijenu je uračunata poštarina na području Hrvatske. Način plaćanja isključivo pouzećem. U našem centru sve navedene proizvode možete nabaviti po 30% nižoj cijeni.

 

 

 
Na putu do istine

Ova knjiga pruža odgovore na 52 (uglavnom) provokativna pitanja. Ona može omogućiti vašim prijateljima i rođacima da u potpunosti saznaju što se sve krije iza Hare Krišna pokreta. Također je izvrstan vodič za one koji propovijedaju u javnosti (na bilo koji način), kako bi mogli dati odgovore koji na prihvatljiv način uspostavljaju superiornost svjesnosti Krišne nad bilo kojom drugom duhovnom tradicijom, i vedske literature na bilo kojom drugom duhovnom literaturom. Do sada je knjiga dobila sve pozitivne kritike. U dodatku knjige se nalazi izvrstan akademski rad profesora Pavla Jurića pod nazivom 'Katolički matrix'.
"Ponizna zahvala za tu knjigu zaista je pravo blago. Ja sam je vec slao nekolicini prijatelja i svi su bili zahvalni i odusevljeni odgovorima." (Miroslav Gojković)

meki uvez, A5 format, 200 stranica, 16 crno-bijelih ilustracija (autor Vladimir Pavić) 60 Kn

  Narudžbenica 

 

 
Bhagavad-gita, kakva jest
Bhagavad-gitaPredstavljena nam je u obliku dijaloga između Gospodina Krišne, Svevišnje Božanske Osobe i Njegovog bliskog prijatelja Arjune. Na bojnom polju Gospodin poučava Arjunu znanju o samospoznaji, razotkriva istinsku prirodu čovjeka i svijeta koji ga okružuje i govori o njegovom vječnom odnosu s Bogom. Predstavljena u svoj čistoći i punoći, čitajući poruke ovog uzvišenog djela možemo dostići savršenstvo ljudskog života. Istina koju objavljuje je univerzalna i vječna, te je kroz tisućljeća nadahnjivala velike mislioce, teologe i filozofe istoka i zapada; Sokrata, Goethea, Schopenhauera, Einsteina, Junga i mnoge druge. G.W.F. Hegel: "Bhagavad-gita je sposobna dati nam pravo shvaćanje univerzalnosti i uzvišenost religije." Dr. J. Stilson Judah, profesor povijesti religija, (Berkly, California) izjavljuje o ovom izdanju: "A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada je još jednom zadužio svijet učenjaka, premda je Bhagavad-gita prevođena mnogo puta, Prabhupada je svojim komentarima dao prijevod izuzetnog značaja..."

tvrdi uvez – autor: Krišna Dvaipayana Vyasa (prijevod i komentari: A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada) 926 stranica - 16 slika u boji, 195Kn

  Narudžbenica
 
Šrimad-Bhagavatam, prvo pjevanje (Bhagavata Purana)
Srimad-BhagavatamU beskrajnom oceanu vedske književnosti koja obuhvaća djela o medicini, yogi, psihologiji, prirodnim i metafizičkim zakonitostima, politici, umjetnosti i filozofiji te epska i mnoga druga izlaganja, Šrimad-Bhagavatam blista jednim posebnim sjajem. Najveći mudraci drevne Indije opisali su ga kao 'zreli plod vedskog znanja', jer sadrži najuzvišeniju i najznačajniju temu koja može zaokupiti ljudsku svijest: ime, slavu, oblik i zabave svevišnjeg beskrajnog Gospodina. Prijevod stihova sa sanskrta i njihovo tumačenje napisao je A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, veliki znalac i učitelj koji je s ljubavlju proširio ovo djelo diljem svijeta. Mnogi govore o Bogu, mnogi Ga žele upoznati, mnogi mu se žele približiti, no rijetki su oni koji posjeduju precizne, logičke i povjerljive obavijesti o Njemu. Čitanjem Šrimad-Bhagavatama s otvorenim srcem i stavom poštovanja može istinski promijeniti naš život te beskrajno uzvisiti našu spoznaju i poimanje Boga, nas samih, materijalne prirode i njezinih zakona.

tvrdi uvez – 1080 stranica, autor: Krišna Dvaipayana Vyasa (prijevod i komentati: A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada), 215Kn
 
  Narudžbenica
 
Šri Brahma-samhita
Sri Brahma-samhitaTragovi nastanka Šri Brshma-samhite gube se u maglovitim prapočecima stvaranja svijeta. Prema vedskoj tradiciji, ove je himne prije nebrojeno tisuća godina ispjevao Brahma, prvo stvoreno biće u svemiru, neposredno prije čina stvaranja. Sam spis je ugledao svjetlo dana i našao svoje mjesto u povijesti krajem šesnaestog stoljeća n.e. kada je otkriven u knjižnici jednog drevnog hrama u južnoindijskoj državi Kerala.

meki uvez – 164 stranice, autor: Šri Brahma, tumačenja Šrila Jive Goswamija, 65Kn


  Narudžbenica

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

Stranica 1 od 9

Pretraživanje

Mailing lista

Primajte najnovije vijesti na svoj email!


Reinkarnacija i karma
Reincarnation and karma
Zastita krava
Cow protection

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10